2018 m. birželio 5 d., antradienis

kepti šonkauliukai su glazūra

Nors kiaulienos beveik nevalgau, bet šonkauliukų neatsisakyčiau. Nežinau kodėl, bet man visuomet skanesnė ta mėsos dalis - prie kaulo.
Šonkauliukus verta pirmiau apvirti, o paskui dakepti. Mes šį kartą tik kepsime.
Pirmiausiai juos pamarinuosime (iš vakaro), o kepimo pabaigoje aptepsime glazūra.

Reikės:
2 kg mėsingesnių šonkauliukų,

marinatui:
4 skiltelių česnako,
1 svogno,
kalendros grūdelių,
kmynų,
lauro lapų,
chimeli suneli prieskonių,
baziliko lapelių,
grūstų pipirų,
druskos,
aliejaus,

galzūrai:
2 š. pomidorų pastos,
1 š. grūdėtų garstyčių,
2 š. vorčesterio padažo,
1 š. balzamiko,
šlakelio pomidorų sulčių,
1 a.š. adžikos,
2 a.š. medaus,
grūstų juodųjų pipirų,
dūminės druskos.


Marinatui blenderiu iki tyrelės sutriname česnakus, svogūnus, baziliko lapelius ir aliejų.
Kalendros grudelius ir kmynus pakepiname keltuvėje, kol pasklis aromatas.
Viską sumaišome, ištepame šonkaulius ir paliekame marinuotis per naktį.

Glazūros ingredientus sumaišome.
Pasimarinavusius šonkauliukus dedame į skardą ir kepame 180°C orkaitėje apie 30 min vieną kartą apverčiant, tuomet ištraukiame, aptepame glazūra (mėsingesnę pusę) ir dar skrudiname viršutinio griliaus rėžimu 10 min.
Gardžiausia su šalia apkeptomis bulvių puselėmis.
Skanaus!



p.s. dar tuo pačiu marinatu galima marinuoti kiaulienos šoninę (2 kg), tik ją reikės kepti oda į viršų, kad kepant riebalai varvėtų žemyn per visus raumenų sluoksnius ir juos drėkintų, tuomet mėsa bus minkšta ir sultinga, o prieš marinuojant tą odelę reikia įpjauti tinkleliu, kad įpjovos siektų mėsą ir tuomet gerai įtrinti prieskoniais / kepame 160°C orkaitėje 1 val (turint laiko idealu kepti 130°C orkaitėje 2 val), o paskui dar 200°C apie 30 min / iškepus paliekame orkaitėje pailsėti / valgoma ir karšta, ir atšalusi - tobulas plonai pjaustytas užkandis su juoda duona


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą