2018 m. birželio 22 d., penktadienis

fajitos su kalakutiena ir chorizo

Šiandien pas mus svečiuose vėl Meksika! 

Reikės:
400 g kalakutienos šlaunelių mėsos,
chorizo dešros,
2 morkų,
2 svogūnų,
pusės galvos česnako,
mažos cukinijos,
patisono,
konservuotų kukurūzų ir žirnelių mišinio,
jalapeno,
čili pipiro,
1 š. pomidorų pastos,
rūkytos paprikos miltelių, 
saldžios paprikos miltelių,
kmynų,
džiovintos kalendros,
laiškinių svogūnų,
krapų,
šviežios kalendros,

* tortilijų, 

padažui:
natūralaus jogurto,
šlakelio aliejaus,
kalendros,
paprikos miltelių.


Keptuvėje pirmiausiai pakepiname kalakutieną, dedame chorizo griežinėlius, kad išleistų savo aromatus ir aštrumą, beriame rūkytos ir saldžios paprikos miltelius, kmynus, džiovintą kalendrą.
Susmulkiname svogūnus ir česnakus, beriame į keptuvę, toliau keliauja smulkintos morkos, stambiau pjaustyta cukinija ir patisonas, pomidorų pasta, galiausiai – konservuoti kukurūzai ir žirneliai, jalapenai, čili pipiras.
Jau išjungus ugnį suberiame smulkintus žalumynus.
Tortilijas pašildome keptuvėje, indelyje sumaišome padažo ingredientus.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą