Nežinau kodėl šitie moliuskai lietuviškai vadinami "širdutėmis", bet mes jas nuo tų didelių midijų atskiriam vadindami vongolėmis. Kadangi pirmoji mūsų pažintis su jomis įvyko Itaijoje, tai ir prigijo itališki pavadinimai: cozze - midijos (didelės juodos), vongole - moliuskai (mažos baltos). Su midijomis receptų čia jau yra keletas, dabar atėjo vongolių eilė :)
Reikės:
250 g šiežių makaronų (naudojom tagliatelle),
1 kg moliuskų vongole,
1 nedidelio mėlynojo svogūno,
kelto skiltelių česnako,
čili pipiro,
keleto saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
mažų pomidoriukų,
1 š. pomidorų pastos,
pusė taurės balto vyno,
kuokšto petražolių,
citrinos,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.
Pirmiausiai perrenkame ir nuplauname vongoles.
Keptuvėje minutėlę pakepiname smulkintą svogūną, česnaką, čili ir saulėje džiovintus pomidorus, kai apšyla dedame pomidorų pastą ir perpjautus pusiau pomidoriukus, kai šie sušyla sudedame vongoles, pakepiname kol atsivers (neatsivėrusias išmetame), tuomet šliūkšteliame vyno ir nukėlę dangtį palaukiame kol išgaruos.
Galiausiai suverčiame pagal instrukciją išvirtus makaronus (švieži makaronai verda labai trumpai), dedame sukapotas petražoles, pipirus ir pamaišome.
Išspaudžiame citrinos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą