2018 m. birželio 24 d., sekmadienis

žemaitiška cibulynė

Nors aš esu šimtaprocentinė dzūkė, mano vyras turi aukštaitiškų šaknų, bet kai atradom šitą žemaičių šedevrą - šaltą keistą rūgštoką sriubą, ji tapo viena mėgstamiausių mūsų vasariškų šaltsriubių.
Kai būnam pajūry, specialiai važiuojam jos pavalgyt, o patys ją gaminam šiandien pirmą kartą.

Reikės:
2 silkių,
2 mėlynųjų svogūnų,
3-4 š. acto,
cukraus (pagal skonį),
pipirų,
krapų,
iki 2 litrų vandens,

bulvių,
kalendros grūdelių,
kmynų,
druskos,
kanapių sėklų.


Silkę išdarinėjame, susmulkiname kubeliais, dedame į keptuvę be aliejaus ir gerai apkepiname kol subyra ir apskrunda.
Svogūnus gerai susmulkiname, dedame į dubenį, suverčiame silkę, prieskonius, krapus ir viską truputį ištriname.
Supilame vandenį ir pagal skonį pilame actą.

Valgome su orkaitėje keptomis bulvėmis supjaustytomis skiltelėmis, pabarstytomis trintomis kalendrų sėklomis ir kmynais.
Pagal žemaitišką tradiciją, bulves valgant dažome į trintas kanapių sėklas.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą