2018 m. birželio 24 d., sekmadienis

bananų duona

Taip jau gavosi, kad ant palangės pradėjo taškuotis kekė bananų, o dar prisiminiau, kad yra didelis maišas graikinių riešutų, likutis kefyro, o mama atvežė daug kaimiškų kiaušinių. Beliko tik prisiminti seną gerą receptą, kurio nekepiau turbūt keletą metų.
Taigi, atsiprašau šaldytuve tupinčių uogų, kurių dabar pats sezonas, reikėtų kepti uogų pyragus...
Šiandien reikės: 

2 kiaušinių,
50 g cukraus,
4 vidutino dydžio bananų,
200 ml kefyro,
50 g sviesto,
200 g miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
1 a. š. cinamono,
2 saujų graikinių riešutų. 

Kiaušinius lengvai išplakame su cukrumi.
Bananus sulaužome pirštais į gabaliukus ir dedame tešlą, supilame ištirpintą sviestą ir kefyrą, išmaišome.
Atskirai išmaišome miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską, viską išsijojame ir supilame į tešlą, išmaišome.
Galiausiai suberiame sutrupintus graikinius riešutus, išmaišome ir pilame į pailgą duonos formą. 
Kepame 190°C įkaitintoje orkaitėje 40 min. 
Valgome atvėsintą. 
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą