2018 m. birželio 27 d., trečiadienis

greitas biskvitinis pyragas su vyšniomis ir juodaisiais serbentais

Puikus receptas, kai namai lūžta nuo uogų ir nesugalvoji kaip jas panaudoti. O kaip gi kitaip – tik kepti uogų pyragą 😊. Šiuo metu pats vyšnių ir serbentų sezonas, todėl į tešlą dėsiu rūgštesnes uogas – juoduosius serbentus, o ant viršaus – vyšnias. 
Šis biskvitas – kekso ir pyrago derinys – purus ir drėgnas, nes tešlos drėgnumui naudosiu aliejų ir vieną „slaptą“ ingredientą – pernokusį bananą.

Reikės:
3 kiaušinių,
150 g cukraus,
1 banano (nebūtinai),
200 g grietinės,
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
300 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. vanilinio cukraus,
dosniai uogų (serbentų ir vyšnių),
žiupsnelio druskos.


Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska lengvai išplakame šluotele.
Sudedame sutrintą bananą, grietinę, aliejų ir išmaišome.
Įsijojame miltus sumaišytus su kepimo miltelius, maišome kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos.
Didesnę dalį juodųjų serbentų beriame į tešlą ir išmaišome.
Pilame tešlą į apvalią formą nuimamais kraštais, ant viršaus beriame iškaulintas vyšnias, likusius serbentus ir lengvai įspaudžiame į tešlą.
Kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45 min.
Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą