Šis biskvitas – kekso ir pyrago derinys – purus ir drėgnas, nes tešlos drėgnumui naudosiu aliejų ir vieną „slaptą“ ingredientą – pernokusį bananą.
Reikės:
3 kiaušinių,
150 g cukraus,
1 banano (nebūtinai),
200 g grietinės,
100 ml saulėgrąžų aliejaus,
300 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. vanilinio cukraus,
dosniai uogų (serbentų ir vyšnių),
žiupsnelio druskos.
Kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska lengvai išplakame šluotele.
Sudedame sutrintą bananą, grietinę, aliejų ir
išmaišome.
Įsijojame miltus sumaišytus su kepimo
miltelius, maišome kol tešla taps tirštos grietinės konsistencijos.
Didesnę dalį juodųjų serbentų beriame į tešlą
ir išmaišome.
Pilame tešlą į apvalią formą nuimamais
kraštais, ant viršaus beriame iškaulintas vyšnias, likusius serbentus ir
lengvai įspaudžiame į tešlą.
Kepame iki 190° C įkaitintoje orkaitėje 45
min.
Atvėsusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą