Tiesą sakant, turbūt pirmą kartą ne tik gaminsim, bet ir ragausim šių mažų paukštelių. O kai gavau užsakytas putpelės net nustebau, kokios visdėlto jos mažytės, tiesiog miniatiūrinės.
Putpelės - laukinis paukštis, o jos mėsa labai liesa ir todėl gana sausa. Skaniausia jas kepti arba troškinti. Kepant svarbu gerai jas papildomai drėkinti - į vidų dėti sviesto gabaliukų, prismaigstyti lašinukų arba apvynioti plonytėmis šoninės juostelėmis. Vidų labai tiktų įdaryti obuoliais arba slyvomis. Bet mes pirmam kartui pasirinkome saugesnį variantą - troškinti. Taip jų mėsa bus minkštesnė. Taigi, 4 porcijoms
reikės:
4 putpelių (1 kg),
4-5 skiltelių česnako,
keleto lauro lapų,
čiobrelio,
1 svogūno,
2 morkų,
2 saliero stiebų,
1 paprikos,
1 pomidoro,
6 slyvų,
100 ml baltojo vyno,
grūstų pipirų,
druskos,
garnyrui:
kuskuso,
gabalėlio sviesto,
rukolos,
petražolių,
2-3 skiltelių česnako.
Nuplautas ir nusausintas putpeles apkepiname (tame pačiame inde kur troškinsime) alyvų aliejuje su česnakais, lauro lapais ir čiobreliu.
Išimame putpeles, ir tada apkepiname labai stambiai supjaustytą svogūną, morkas, salierus ir papriką.
Sudedame putpeles atgal, dedame blanširuotus - pomidorą ir slyvas.
Jiems "ištirpus" pilame baltą vyną, o šiam nugaravus uždengiame dangtį ir troškiname apie 30 min.
Neužmirštame papipirinti ir padruskinti.
Garnyrui - kuskusą užpilame verdančiu vandeniu ir uždengiame, dedame gabalėlį sviesto, padruskiname.
Petražoles ir česnaką smulkiai sukapojame, gauname "petražolių-česnako sniegą".
Į lėkštę dedame kuskusą, ant viršaus tupdome putpelytę, pilame padažą, dedame "petražolių-česnako sniegą", o šalia - rukolos lapelius.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą