Senokai gaminom ką nors iš makaronų, todėl šiandien panaudosim skaniausius prinokusius pomidorus ir kitas gėrybes.
Reikės:
250 g šviežių tagliatelle makaronų,
1 saliero stiebo,
keleto skiltelių česnako,
čili pipiro,
10 vnt krevečių,
3 ančiuvių,
4 šviežių pomidorų,
šviežio baziliko,
šviežio kvapnaus alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.
Pirmiausiai alyvų aliejuje apkepiname smulkintą salierą, česnaką ir keletą griežinėlių čili pipiro.
Tuomet sudedame išlukštentas krevetes (paliekame tik uodegėles), sutrintus ančiuvius, kai krevetės parausta sudedame blanširuotus ir susmulkintus pomidorus, beriame druską.
Šviežius makaronus verdame 2-3 minutes (kaip nurodyta ant pakuotės), suverčiame į padažą (su šlakeliu vandens iš makaronų), dedame pasmulkintą baziliką ir išmaišome.
Viską krauname į lėkštes ir ant viršaus užbarstome juodųjų pipirų.
Skanaus!
p.s. ši pasta valgoma be parmigiano, nes sūris su jūros gėrybėmis naudojamas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą