2016 m. rugpjūčio 23 d., antradienis

gaivus gurkšnis su agurkais ir imbieru

Kitus blog'e aprašytus kokteilius plakam jau "šimtą metų", o vat šį gaminom pirmą kartą. Nors tikrai esu ragavusi jį kažkur ir ne kartą... Žodžiu, pirmas blynas, bet neprisvilęs.

1 porcijai reikės:
šviežio nedidelio agurko,
gabalėlio imbiero šaknies,
mėtos lapelių,
laimo (arba cirtinos),
50 ml degtinės (arba džino),
100 ml sodos vandens,
ledukų.

Pasmulkiname pusę agurko, imbierą ir mėtas, viską dedame į šeikerį ir gerai sutriname mediniu grūstuvėliu, kad išeitų sultys ir aromatai.
Ant viršaus išspaudžiame pusės laimo sulčių ir pilame degtinę.
Viską gerai išplakame šeikeriu.

Į atšaldytą taurę dedame ledukus, pilame nukoštą šeikerio turinį, užpilame sodos vandeniu.
Puošiame agurko ir laimo griežinėliais.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą