Kitus blog'e aprašytus kokteilius plakam jau "šimtą metų", o vat šį gaminom pirmą kartą. Nors tikrai esu ragavusi jį kažkur ir ne kartą... Žodžiu, pirmas blynas, bet neprisvilęs.
1 porcijai reikės:
šviežio nedidelio agurko,
gabalėlio imbiero šaknies,
mėtos lapelių,
laimo (arba cirtinos),
50 ml degtinės (arba džino),
100 ml sodos vandens,
ledukų.
Pasmulkiname pusę agurko, imbierą ir mėtas, viską dedame į šeikerį ir gerai sutriname mediniu grūstuvėliu, kad išeitų sultys ir aromatai.
Ant viršaus išspaudžiame pusės laimo sulčių ir pilame degtinę.
Viską gerai išplakame šeikeriu.
Į atšaldytą taurę dedame ledukus, pilame nukoštą šeikerio turinį, užpilame sodos vandeniu.
Puošiame agurko ir laimo griežinėliais.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą