2016 m. rugpjūčio 16 d., antradienis

kepta lašiša su sezoninėmis daržovėmis ir pomidorų salsa

Kadangi šiuo metu užderėjo įvairiausių sezoninių gėrybių, tokių kaip moliūgai, cukinijos, žinoma ir mano mėgstamiausi - pomidorai bei agurkai, reikia kažką improvizuoti ir visą šitą gėrį "naikinti", bet vien daržovių valgyti irgi nesinori. Todėl šiandien šalia puikiai tiks žuvis. Taigi, sočiai dviejų žmonių vakarienei

reikės:
4 lašišos kepsnelių,
gabalėlio moliūgo,
gabalėlio cukinijos,
3 pomidorų,
2 agurkų,
keleto griežinėlių jalapeño,
kuokštelio šviežių kalendrų,
šviežių bazilikų,
šviežių petražolių,
pusės citrinos,
alyvų aliejaus,
sviesto kepimui,
džiovintos kalendros,
rūkytos paprikos miltelių, 
grūstų pipirų,
druskos.


Pirmiausiai pasiruošiame pomidorų salsą: smulkiais kubeliais supjaustome pomidorus, agurkus, jalapeño pipirą, susmulkiname visus žalumynus, beriame druskos bei pašlakstome išspausta citrina ir alyvų aliejumi.

Moliūgą ir cukiniją supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais ir atskirai bei labai trumpai (kad neištęžtų) apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.
Iškeptą moliūgą pabarstome džiovinta kalendra ir rūkytos paprikos milteliais.

Galiausiai keptuvėje ant alyvų aliejaus ir sviesto pakepiname lašišos gabalėlius (ant abiejų pusių po keletą minučių).
Lašišą pabaigoje pabarstome grūstais pipirais ir druska.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą