2016 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

beveik graikiškas souvlaki

Nežinau ar iešmelius iš maltos mėsos galima pavadinti souvlaki, bet man nepatinka žodis "kebabas" (souvlaki - tai graikiški mini šašlykai, tik kitaip marinuoti). Mūsų šiandien gaminti iešmeliai bus iš maltos kalakutienos, bet dėl prieskonių ir priedų juos pavadinom graikų garbei. Taigi,

reikės:
600 g. maltos kalakutienos,
pusės svogūno,
2 česnako skiltelių,
1 kiaušinio,
kumino,
džiovintos kalendros,
chimeli suneli prieskonių,
keleto griežinėlių čili pipiro,
kuokštelio petražolių,
grūstų juodų pipirų,
druskos,
2 š. maltų džiuvėsėlių (pagal situaciją),

salotoms:
šviežio kopūsto,
rukolos,
keleto pomidorų,
keleto agurkų,
druskos,
šlakelio alyvų aliejaus,

moliūgo,
petražolių,
kumino,
druskos,

netikram tzatziki:
graikiško jogurto,
kuokšto mėtų,
baziliko lapelių,
citrinos sulčių,
rūkytos paprikos miltelių,
šlakelio alyvų aliejaus.


Iš kalakutienos, smulkinto svogūno, česnako, susmulkintų petražolių ir prieskonių sumaišome masę, įmušame kiaušinį ir, jeigu reikia, dedame džiuvėsėlių.
Iš masės rankomis formuojame pailgus "kotletus" ir veriame iešmelį (iešmelį reikėtų prieš tai pamirkyti vandenyje). 
Kepame keptuvėje kol apskrunda iš visų pusių. 

Salotoms daržoves susmulkiname ir dedame į lėkštes - paruošiame porcijomis.
Moliūgą apkepiname keptuvėje ant šlakelio alyvų aliejaus (prieš kepant iešmelius), barstome kuminu, druska ir susmulkintomis petražolėmis.
Netikro tzatziki padažo ingredientus sumaišome ("netikras", nes nededame agurko).
Išketpus souvlaki iešmelius dedame ant paruoštų salotų, šalia pilame padažą.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą