2021 m. rugsėjo 29 d., trečiadienis

keptas camembert'as

Greitas karštas užkandis, kurio skonį kiekvieną kartą galima keisti nuo saldesnio iki pikantiško ar aštresnio.
Kepto sūrio pluta lieka tvirta, tačiau viduje jis išsilydo, tad bulkeles ar duonos lazdeles dažom į sūrį, tarsi į padažą arba užtepam (man skaniau dažyti).
Šį kartą camembert'inis užkandis bus toks biškį saldesnis.
 
reikės:
1 camembert sūrio,
1/3 a. š. medaus,
balzamiko pašlakstymui,
čiobrelio,
saujelės bruknių,
 
*bagetės, grissini ar krekerių. 


Sūrį viršuje švelniai įpjauname rombais, apačią ir šonus įvyniojame į aliuminio foliją.
Viršų patepame medumi, šlakstome balzamiku, beriame čiobrelio ir bruknių.
Galimi kiti variantai: *pašlakstyti tik alyvų aliejumi, druska ir pipirais; *medus, česnakas ir rozmarinas; *medus, cinamonas, anyžių sėklos; *dar tinka įvairios uogienės (figų, spanguolių bruknių) aptepimui ar riešutai (pinijos, graikiški) pabarstymui, nepamaišytų ir šlakelis brendžio ar romo :)
Kepame 180oC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Skanaus!
 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą