Greitas karštas užkandis, kurio skonį kiekvieną kartą galima keisti nuo saldesnio iki pikantiško ar aštresnio.
Kepto sūrio pluta lieka tvirta, tačiau viduje jis išsilydo, tad bulkeles ar duonos lazdeles dažom į sūrį, tarsi į padažą arba užtepam (man skaniau dažyti).
Šį kartą camembert'inis užkandis bus toks biškį saldesnis.
reikės:
1 camembert sūrio,
1/3 a. š. medaus,
balzamiko pašlakstymui,
čiobrelio,
saujelės bruknių,
*bagetės, grissini ar krekerių.
Sūrį viršuje švelniai įpjauname rombais, apačią ir šonus įvyniojame į aliuminio foliją.
Viršų patepame medumi, šlakstome balzamiku, beriame čiobrelio ir bruknių.
Galimi kiti variantai: *pašlakstyti tik alyvų aliejumi, druska ir pipirais; *medus, česnakas ir rozmarinas; *medus, cinamonas, anyžių sėklos; *dar tinka įvairios uogienės (figų, spanguolių bruknių) aptepimui ar riešutai (pinijos, graikiški) pabarstymui, nepamaišytų ir šlakelis brendžio ar romo :)
Kepame 180oC įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą