2021 m. rugsėjo 7 d., antradienis

bazilikų pesto

Pesto padažui reklamos nereikia, bet kaip gi nepasigirsi, kai iš mamos daržo parsiveži didelį glėbį bazilikų.
Kaip dar geriau panaudoti bazilikus, kai jų turi labai daug. Tikiuosi pesto šaldytuve stovės porą savaičių.
 
Reikės:
baziliko lapelių,
gausiai česnako (pagal skonį, bet mes mėgstam daug),
apie 70 g kedrinių pinijų,
parmigiano,
alyvų aliejaus.
 
Grūstuvėje sugrūdame baziliko lapelius, česnakus, kedrines pinijas paskrudiname keptuvėje ir taip pat sutriname, dedame tarkuoto parmigiano ir pilame kvapnaus alyvų aliejaus. 
 

Pesto panaudojimas yra begalinis, tiks su salotomis, sūriais, bruschettomis, bet klasikinis ir mėgstamiausias su makaronais, reikės tik išsivirti spaghetti ir sumaišyti 😊.
Skanaus!
 
 



 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą