2021 m. rugsėjo 17 d., penktadienis

migdolinis pyragas su figomis

Kaip matote, rudeniniai pyragai pas mane dabar ant bangos 😊
Šį kartą migdolų miltų, tad beveik sveikuoliškas pyragas, supergreitai pagaminamas nenaudojant jokių plaktuvų, turėtų gautis nestoras, tad susivalgys greitai.
 
Reikės:
4-6 šviežių figų,
saujos migdolų (nebūtinai),
3 kiaušinių,
60 g sviesto,
2 š. rudojo cukraus,
1 stiklinės migdolų miltų,
¼ stiklinės miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. cinamono,
žiupsnelio druskos.

 
Dubenyje sumaišome sausus ingredientus: migdolų ir paprastus miltus, kepimo miltelius, cukrų, cinamoną, druską.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinius, įmaišome ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Supilame sausuosius ingredientus į kiaušinių plakinį, išmaišome ir supilame į apvalią formą.
Figas pjauname per pusę arba į keturis griežinėlius ir išdėliojame ant tešlos, šiek tiek įspaudžiame į tešlą, tarpuose susmaigome migdolus ir užberiame truputį rudojo cukraus.
Kepame orkaitėje įkaitintoje 180oC apie 30 minučių (o gal ir trumpiau, nes lyg ir truputį sausokas, o galėtų būti drėgnesnis).
Skanaus!
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą