2021 m. rugsėjo 14 d., antradienis

kriaušių pyragas su cinamonine plutele

Šiemet panašu, kad ne obuolių metai, tėvų sode vos keli obuoliai kabo... užtat yra kriaušių.
Dar geriau, kepsiu kriaušių pyragą 😊 tokį super lengvą - jokio plakimo, jokio maišymo - bet tikrai neprastą!
Užbėgdama už akių galiu pasakyti, kad pyragas labai geras - drėgnas, purus, o tos apvoliotos neištižę kriaušės... mhmm...
 
Reikės:
5-6 kriaušių,
2 š. rudojo cukraus,
2 kaimiškų kiaušinių,
120 ml migdolų aliejaus,
120 ml graikiško jogurto (aš pakeičiau 200 g mascarpone),
210 g miltų,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,

cinamoninei plutelei:
1 š. sviesto,
1,5 š. rudojo cukraus,
1 a. š. cinamono.
 

Sumaišome visus birius produktus - miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų ir suberiame kubeliais smulkintas kriaušes, kad jos šiek tiek apsivoliotų, išmaišome.
Kitame inde lengvai sumaišome kiaušinius, aliejų ir mascarpone, neplakame.
Į kiaušinių masę suberiame birią masę ir vėl išmaišome, tik neplakame (nežinau kodėl čia negalima plakti, bet klausau 😊). 
Masę supilame į pailgą (duonos) kepimo formą.
Viršutiniam sluoksniui sumaišome sviestą, cukrų ir cinamoną - maigome pirštų galiukais, kol gauname riebius trupinius ir suberiame tolygiai ant tešlos paviršiaus.
Formą šauname į 180ºC įkaitintą orkaitę ir kepame 40-45 minutes, kol plutelė taps traški.
Skanaus!

 
p. s. kepiau pailgoje duonos formoje, pyragas gavosi aukštas ir labai drėgnas, galima pabandyti ir apvalioje torto formoje, tik greičiausiai būtų žemesnis ir sausesnis, turbūt reikėtų kepti trumpiau
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą