2021 m. rugpjūčio 28 d., šeštadienis

kruopainis su feta ir pomidorų-bazilikų salsa

Kruopas arba košę galima pagardinti pačiais įvairiausiais dalykais. Šį kartą - žiūrim ką turim - pomidorai 😊
 
Reikės:
įvairių grūdų kruopų (perlinės, grikiai),
svogūno,
morkos,
lauro lapų,
sviesto,
aliejaus,
druskos,
 
pomidorų salsai:
2 pomidorų,
2 alyvuogių,
saujos baziliko lapų,
žalumynų (svogūnų laiškai, petražolės),
pipirų,
druskos,
 
* feta sūrio. 
 

Košei tiks bet kokios kruopos, aš dariau šį kartą iš kruopų mišinio (įvairios perlinės, avižos) ir dar grikių dėjau.
Perlines kruopas reikia pamerkti bent keltui valandų arba iš vakaro, arba tektų labai ilgai virti.
Viską gaminsime puode storu dugnu, pirmiausiai ant aliejaus ir sviesto apčirškiname smulkintą svogūną, kiek vėliau dedame morką, kai suminkštėja ir apskrunda, dedame kruopas ir pilame vandens, dedame lauro lapų ir druskos, viską verdame apie 20-25 min.
Kol kruopos verda pasigaminame pomidorų salsą, mažais kubeliais susmulkiname pomidorus, susmulkname alyvuoges, bazilikus, petražoles, pipirus, druską, sumaišome.
Į lėkštę dedame košės, trupiname fetos, dedame pomidorų salsos.
Skanaus!


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą