2021 m. rugpjūčio 7 d., šeštadienis

jaučio žandai su passata ir džiovintais baravykais

Jaučio žandukus visada gaminame labai panašiai ir turbūt visi gamina panašiai - lėtas ilgas troškinimas ir pateikimas dažniausiai su bulvėmis kažkokia forma... Netgi restoranuose visada pateikiama taip pat.
Tai va čia toks pat, bet kartu ir truputį kitoks receptas :)
 
Reikės:
1,1 kg jaučio žandų,
2-3 didelių svogūnų,
6 morkų,
3 saliero stiebų,
galvos česnako,
500 ml passatos
taurės raudono vyno,
saujos džiovintų baravykų,
1 š. saldžios paprikos miltelių,
keleto šakelių rozmarino,
čiobrelio,
lauro lapų,
žalumynų,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Žandukus gaminsime puode storu dugnu, pirmiausiai juos apkepiname aliejuje iš visų pusių, kad išorėje lengvai apskrustų, padruskiname ir papipiriname, sudedame labai stambiai pasmulkintus svogūnus, morkas, salierą, nesmulkintas česnako skilteles, džiovintus baravykus, beriame prieskonius, pilame vyną ir passatą, šliūkšteliame truputį vandens, uždengiame dangtį ir viską paliekame lėtai troškintis ant silpnos ugnies apie 3 val.
Jeigu daržovės labai nesuvirė, galima padažą tiekti taip, kaip gavosi puode, arba galima žandukus išimti, išrinkti lauro lapus, rozmarinus ir viską sublenderiuoti iki vientiso padažo.
Skanaujame su šviežiomis bulvėmis (šį kartą - keptos violetinės bulvės) arba su bulvių koše.
Šalia tiks labai paprastas garnyras - rauginti agurkėliai arba paprastos kopūstų salotos.
Skanaus!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą