2021 m. rugpjūčio 18 d., trečiadienis

tiršta voveraičių sriuba "pachliobka"

Kai Dzūkijos miškuose pradeda augti grybai, o namuose iš kaimo pilna šviežių daržovių, pats geriausias visų šitų gėrybių sunaudojimas yra mūsų jau daug metų gaminama "pachliobka" (terminas sugalvotas anytos).
Patiekalui tiks bet kokios turimos šviežios daržovės ir bet kokie (valgomi 😊) miško grybai.
 
Tai šį kartą reikės:
voveraičių ar kitų miško grybų (jeigu apvirtų apie 0,5 lt.),
rūkytos šoninės (arba lašinukų),
2 svogūnų,
1 paprikos, 
keleto morkų,
keleto šviežių bulvių,
sultinio,
lauro lapų,
pipirų grūdelių,
sviesto,
čiobrelio,
žalumynų,
druskos.
 

Pirmiausiai puode storu dugnu, kuriame virsime, gerai pačirškiname labai susmulkintus lašinukus (išbėgusius taukus nupilame) iki suskrudimo ir išėmus iš puodo atidedame (turi gautis tokie mini labai traškūs kubeliai).
Į puodą dedame sviesto ir beriame smulkintus svogūnus, pakepiname kol jie suminkštėja, neužilgo dedame smulkintą papriką, morkas, čiobrelį, viską šiek tiek paskrudiname ir sudedame grybus, stambiai pjaustytas bulves, pilame sultinį pagal tirštumą (mums patinka tokia tiršta sriuba arba skystas troškinys), dedame pipirus ir lauro lapus.
Viską paverdame apie 20-30 min ir baigiant virti atgal sudedame šoninės kubelius bei žalumynus.
Man skaniau be grietinės, bet jeigu kam norisi, prašom.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą