2021 m. rugpjūčio 20 d., penktadienis

soti vasaros pomidorinė su malta kalakutiena ir nduja

Kai pomidorų kalnai tik didėja, skonis gerėja - saulėje prinokę, kvapnūs ir mėsingi, galiu juos valgyti po tris kartus kasdiena... vis dar nepabosta.
Gaspacho jau prisigaminom, o kadangi orai atvėso, puikiausiai sušildys kvapni šviežia pomdorinė su mėsyte.
 
Reikės:
daug gerai išnokusių pomidorų,
3 svogūnų,
2 saliero stiebų,
pusės galvos česnako,
keleto morkų,
paprikos,
keleto bulvių,
300-400 g maltos kalakutienos,
nedidelio gabalėlio ndujos,
sultinio arba vandens,
lauro lapų,
baziliko,
raudonėlio,
petražolių,
šaukšto balzamiko,
alyvuogių aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Kaip visada pirmiausiai blanširuojame pomidorus – užpilame verdančiu vandeniu, palaukiame keletą minučių ir atvėsiname šaltu vandeniu, kad nusiluptų odelė, pasmulkiname. 
Imame puodą storu dugnu, jame ant aliejaus pačirškiname maltą kalakutieną, vis maišome kol gerai apskrunda, išimame ir atidedame.
Toliau pakepiname susmulkintus svogūnus, pašlakstome balzamiku - bus saldesni, kiek vėliau dedame susmulkintą salierą, morką, papriką, česnaką, dedame lauro lapus, kitus prieskonius, permaišome ir sudedame smulkintus pomidorus, susmulkintas bulves - aš viską smulkinu mažais gabalėliais, nes sriubos netrinsiu, bus taip, kaip suvirs. Pilame skysčio pagal tirštumą.
Viską verdame gerą pusvalandį, bet nepamaišytų ir ilgiau, bus tik skaniau.
Nedaug likus iki pabaigos sudedu į puodą apskrudintą kalakutieną, visai prieš pabaigą ndują - ji ištirps ir duos puikaus konio ir aštrumo.
Pateikiant lėkštėse ant viršaus galima patarkuoti parmigiano, puošiame šviežiu baziliku ir petražolėmis.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą