2020 m. gruodžio 12 d., šeštadienis

dorados file su krevetėmis ir žieminėmis daržovėmis

Labai puikus šildantis žieminis patiekalas, primenantis vasarą ir jūrą, bet metų laiką atspindi šakninės kaimiškos lietuviškos daržovės.
 
Reikės (dviems asmenims):
1 dorados file,
8 krevečių,
3 česnako skiltelių,
čili pipiro,
kelių šakelių čiobrelio,
 
žieminiam garnyrui:
2 violetinių bulvių,
1 baltos bulvės,
1 morkos,
1 pasternoko,
1 šalotinio svogūno,
gabalėlio cukinijos,
saujos mėlynojo kopūsto,
2 saulėje džiovintų pomidorų,
sviesto ir aliejaus,
pipirų,
drukos,
petražolių. 
 
Daržoves supjaustome kubeliais, kepame keptuvėje ant aliejaus ir sviesto, dedame bulves, morkas, vėliau pastarnoką, svogūną, kopūstą, galiausiai cukinijas, džiovintus pomidorus, daržovės turi likti traškios.
Kitoje keptuvėje ant aliejaus ir sviesto pačirškiname smulkintą česnaką, čili ir čiobrelio šakeles, dedame dorados file ir kepame abi puses po porą minučių, sumetame išlukštentas iš kiautų krevetes ir pakepame kol paraudonuos.
Į lėkštę krauname daržoves, dedame smulkintų petražolių (dar dėjau keletą alyvuogių ir kaparėlių, bet nebūtina), ant viršaus keliauja dorada ir krevetės, šalia laimo griežinėlis.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą