2020 m. gruodžio 24 d., ketvirtadienis

paltusas su žolelių trintiniu ir švelniomis daržovėmis

Šiemet Kūčios keistos, kai dėl karantino gaminame viską patys, ne mama, todėl ir patiekalai ne visai tradiciniai.
Bet, o kas sakė, kad negalima kitaip? Juk viskas be mėsos, be pieno produktų ir be riebalų.
 
Reikės:
2 paltuso gabalėlių,
moliūgo,
saliero,
pomidoriukų,
šaldytų žirnelių,
sultenių,
česnako,
kuokšto baziliko,
kuokšto kalendros,
kuokšto petražolės,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Saliero šiaudelius, moliūgo gabalėlius apkepiname keptuvėje ant šlakelio alyvų aliejaus (neperkepti), pabaigoje dedame per pusę perpjautus pomidorus ir žirnelius, pamaišome kol viskas sušyla, sumaišome su sultenėmis.
Žolelių trintinį pagaminame grūstuvėje sutrinant česnaką, baziliką, kalendrą, petražoles ir pabaigoje įpilame alyvų aliejaus.
Paltusą apkepiname keptuvėje ant alyvų aliejaus iš abiejų pusių, beriame druskos.
Į lėkštę dedame daržoves, ant viršaus dedame paltusą, užpilame žolelių trintiniu.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą