2020 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Tom Yum II

Ko daugiau žmogus gali norėt tarp Kalėdų ir naujų metų? tik sriubos... ir ne bet kokios, Tom Yum tobuliausias pasirinkimas :)
Nors Tom Yum receptas šiame bloge jau yra, dabar šiek kitoks, gal geresnis :)

Reikės:
noodle makaronų (labiausiai man tinka ryžių makaronai),
10 krevečių su kiautu,
200 g vištienos (pvz, kulšelių mėsos),
2 rudų šampinjonų (arba shitake grybų),
saujos mažų pomidoriukų,
2-3 skiltelių česnako,
1 svogūno,
nemažo gabalėlio galango (arba imbiero),
kaffir laimo lapų
3 š. Tom Yum pastos,
žuvies padažo,
sultinio,
kokoso pieno,
laimo sulčių,
svogūnų laiškų,
kuokšto kalendros.

 
Dar kartą paminėsiu, kad "stebuklinga" Tom Yum pasta savo sudėtyje turi reikalingo aštrumo, rūgštumo, todėl nebūtina dėti citrinžolės, kaffir laimo lapų, čili ir kitų dalykų, jeigų jų neturime.

Į verdantį sultinį dedame kelis šaukštus pastos (arba patraiškytus kaffir laimo lapus, citrinžolę, galangą), pilame vandens jeigu reikia, metame išspaustą česnaką, galangą (arba imbierą), susmulkintą svogūną ir paverdame viską 5 min.
Dedame smulkintus vištienos gabalėlius ir paverdame dar 5 min.
Toliau dedame grybus, per pusę perpjautus pomidoriukus, pilame žuvies padažą, paverdame kelias minutes.
Galiausiai sudedame išlukštentas krevetes ir verdame kol krevetės paraudonuoja - vos keletą minučių.
Pabaigai šliukšteliame kokoso pieno.
Tom Yum pilsime į gilius dubenėlius, kur dedame po porciją noodle makaronų ir užpilame sriubą, šlakstome laimo sulčių, dedame svogūnų laiškų ir kalendros.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą