2018 m. kovo 23 d., penktadienis

cezario salotos su vištos krūtinėle ir avokadais

Nežinau kodėl, bet cezario salotos man asocijuojasi su vištiena, nors klasikinėse salotose jos tikrai nerasite. Šiandien mūsų cezario salotos bus su nukrypimais :), t.y. kiaušinius pakeis avokadas, ir, be abejo, viską pagardinsime vištiena.

Reikės:
400 g vištos krūtinėlės,
romaninės salotos,
1 avokado (vietoje kiaušinių),
krutonų (baltos duonos skrebučių),
šoninės,
parmigiano plokštelių,

padažui:
keleto sūdytų ančiuvių aliejuje,
keleto skiltelių česnako,
alyvų aliejaus,
citrinos, 
dijon'o garstyciu,
worcestrerio padažo,
natūralaus jogurto,
tarkuoto parmigiano,
kaparėlių,
pipirų,
žalumynų (petražolių).

Pirmiausiai pasiruošiame duonos skrebučius: tosteryje arba keptuvėje paskrudiname baltos duonos riekeles ir supjaustome kubeliais.
Padažui grūstuvėje pirmiausiai gerai sutriname ančiuvius, susmulkiname arba išspaudžiame česnakus, pilame aliejaus, citrinos sulčių, viską gerai ištriname iki tyrelės, sudedame likusius ingredientus ir išmaišome (druskos nereikės, nes sūru bus nuo ančiuvių ir parmigiano).

Šoninę supjaustome juostelėmis ir apčirškiname keptuvėje, kol gražiai apskrunda, sudedame ant popierinės servietėlės.
Galiausiai iškepame vištieną (galima paprieskoniuoti rozmarino šakele).

Salotas suplėšome tiesiai į lėkštes, dedame supjaustytą avokadą, krutonus, pačirškintą šoninę, beriame parmigiano drožles, viską apšlakstome padažu.
Galiausiai tiesiai iš keptuvės tupdome vištienos krūtinėlę.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą