2018 m. kovo 18 d., sekmadienis

jūros gėrybės pomidorų padaže

Šiandien vyks improvizacija jūros maisto tema.

Reikės:
20 mažų aštuonkojų,
indelis išlukštentų midijų sūrime,
keleto ančiuvių,
1 svogūno,
saliero gabalėlio (nebūtinai),
keleto česnako skiltelių,
400 g konservuotų pomidorų,

3 š. pomidorų pastos,
saujos petražolių,
laiškinių svogūnų,

alyvuogių aliejaus,
½ citrinos sulčių,
grūstų pipirų,
druskos.



Pirmiausiai aliejuje pakepiname smulkintus svogūnus, salierus ir česnakus, tada dedame konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, pipirus, druską ir patroškiname viską apie 10 min.
Dedame ančiuvius ir pamaišome kol jie išsileidžia, tuomet krauname aštuonkojus, kol jie susiraito, galiausiai sudedame midijas, pamaišome ir išjungiame.

Pabaigoje beriame žalumynus, išspaudžiame citrinos.
Skanaujame su ciabatta arba baguette.
Skanaus!   



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą