Varškėčiai ir kiti varškės patiekalai man yra skanūs tada, kai juose mažai riebalų ir mažai miltų.
Todėl šiandien mūsų varškėčiuose bus minimaliai miltų, tik tiek, kad jie suliptų, o kepsime orkaitėje visai be riebalų (truputis sviesto keliaus į tešlą).
Kepdami atrodys tarsi kokios bandelės, bet valgomi karšti su nesaldžiu padažu tikrai bus ne kaip desertas, o kaip rimtas patiekalas.
Todėl šiandien mūsų varškėčiuose bus minimaliai miltų, tik tiek, kad jie suliptų, o kepsime orkaitėje visai be riebalų (truputis sviesto keliaus į tešlą).
Kepdami atrodys tarsi kokios bandelės, bet valgomi karšti su nesaldžiu padažu tikrai bus ne kaip desertas, o kaip rimtas patiekalas.
Reikės:
500 g varškės,
300 ml miltų (apie 190 g),
2 kiaušinių,
50 g sviesto,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
padažui:
sviesto,
grietinės,
grūstų pipirų,
žalumynų.
Beriame miltus sumaišytus su kepimo miltelius, druską, išmaišome, supilame lydytą sviestą ir lengvai paminkome.
Rankomis formuojame rutuliukus, juos suplojame, kad gautųsi bandelės.
Rankomis formuojame rutuliukus, juos suplojame, kad gautųsi bandelės.
Dedame į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir šiek tiek paspaudžiame.
Kepame iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Valgome su išlydyto sviesto ir grietinės padažu, beriame pasmulkintų žalumynų ir grūstų pipirų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą