2017 m. balandžio 30 d., sekmadienis

cucumber freshness

Dar vienas kokteilis, kurio pavadinimas nuplagijuotas iš čačios baro Batumyje (yra toks labai fainas kokteilių baras "Chacha time" Batumio centre, kur visi kokteiliai daromi su nacionaline gruzinų vynuogių degtine - čača). Tai ten ragavom labai gerą gaivų kokteilį su džinu, specialiai parinkta čača ir agurku, o jos pavadinimas buvo Cucumber freshness.
O musų variantui 

1 porcijai reikės:
1/2 šviežio nedidelio agurko,
1/2 cirtinos,
šakelės rozmarino,
50 ml džino,
200 ml tonic'o,
ledukų.


Pirmiausiai atskirame inde grūstuvėliu gerai sutriname keletą griežinėlių citrinos, keletą griežinėlių agurko ir šakelę rozmarino, kol gaunasi tyrelė, ją perkošiame (gaunasi tik pora arbatinių šaukštelių).
Į taures dedame ledukus, pilame gautą tyrelę, dedame po keletą griežinėlių citrinos ir agurko, pilame džiną ir toniką.
Skanaus!

2 komentarai:

  1. Oooo, turiu 2 mėgstamiausius kokteilius. Vienas yra būtent gin & tonic, nes tiesiog dievinu gaivumą ir dar šitas kokteilis ypatingas tuo, kad šiek tiek karsteli. Tai toki atgaiva būna nuo visų kitų saldžiųjų :) Gaila va, kad su čača jo netekę ragauti. Įtariu, kad labai įdomus ir gal net gurmaniškas variantas gautųsi. O mano antrasis mėgstamiausias kokteilis yra PINA (ne Pina Colada, o kita) su tekila, va čia receptukas: http://www.kokteiline.lt/kokteiliai-su-tekila/pina.html Tik aš dedu ne auksinę tekilą, bet su aštresnę, su šokolado ir kavos poskoniu: http://www.vynoteka.lt/kah-agave-anejo-07-l - gaunasi toks uch :) Bet man patinka, nes apskritai tekilos reikia labai nedaug, o skonį ji tikrai gerą turi ir tinka kokteiliams. Jei bandysit, brūkštelkit atsiliepimą :)

    AtsakytiPanaikinti