Reikės:
3 apelsinų,
6 kiaušinių,
250 g maltų migdolų,
150 g cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 citrinos sulčių,
6 v. š. cukraus pudros.
6 kiaušinių,
250 g maltų migdolų,
150 g cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 citrinos sulčių,
6 v. š. cukraus pudros.
Pirmiausiai reikės išsivirti apelsinus – juos
nuplauname (nenulupame!), dedame į puodą, užpilame iki pusės vandeniu ir
verdame ant lėtos ugnies pusantros valandos.
Išvirtus apelsinus susmulkiname kartu su žievele, išimame tik sėklas ir sutriname iki tyrelės blenderio pagalba.
Migdolus taip pat susmulkiname iki rupių miltų.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, trynius išplakame su dalimi cukraus kol pabąla ir suputoja.
Į trynių masę dedame apelsinų masę ir gerai išmaišome, po to įmaišome migdolų miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišome.
Galiausiai į masę atsargiai įmaišome standžiai išplaktus su likusiu cukrumi baltymus.
Tešlą dedame į kepimo formą ir šauname į 180°C orkaitę maždaug 45 minutėms.
Iškeptą ir gerokai pravėsusį pyragą sulaistome glajumi iš citrinos sulčių išsuktų su cukraus pudra iki vientisos masės.
Skanaus!
Išvirtus apelsinus susmulkiname kartu su žievele, išimame tik sėklas ir sutriname iki tyrelės blenderio pagalba.
Migdolus taip pat susmulkiname iki rupių miltų.
Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių, trynius išplakame su dalimi cukraus kol pabąla ir suputoja.
Į trynių masę dedame apelsinų masę ir gerai išmaišome, po to įmaišome migdolų miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišome.
Galiausiai į masę atsargiai įmaišome standžiai išplaktus su likusiu cukrumi baltymus.
Tešlą dedame į kepimo formą ir šauname į 180°C orkaitę maždaug 45 minutėms.
Iškeptą ir gerokai pravėsusį pyragą sulaistome glajumi iš citrinos sulčių išsuktų su cukraus pudra iki vientisos masės.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą