2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

steikas su smidrais

Šiandienos steikui reikės:

500 g. jautienos išpjovos,
alyvų aliejaus,
citrinos sulčių,
citrinos žievelės,
šviežio rozmarino,
grūstų pipirų,
druskos,

galvos česnako,

ryšulėlio smidrų,
šlakelio alyvų aliejaus,
keleto skiltelių česnako,
keleto saulėje džiovintų pomidorų,
citrinos sulčių,
parmigiano,
grūstų pipirų,
druskos.


Išpjovą valandai pamarinuojame šlakelyje alyvų aliejaus, citrinos sulčių, patarkuojame citrinos žievelės, beriame druskos ir pipirų, apsukame rozmarino šakele.

Keptuvėje labai gerai įkaitiname šlakelį aliejaus ir apkepame išpjovą iš abiejų pusių po 3 min (iš viso 6 min).
Šalia steiko apkepiname pusiau perpjautą česnako galvą (ji keps trumpiau).
Baigus kepti steiką išimame iš keptuvės ir uždedame gabalėlį sviesto, kuris ištirpsta kol mėsa ilsisi (apie 10 minučių), o pjaustysime prieš pateikiant.

Tuo metu kol steikas ilsisi greitai pagaminame smidrus, kaip aprašyta čia.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą