reikės:
3 bananų,
3 kiaušinių,
120 g medaus,
100 g kokosų ar migdolų aliejaus,
100 g graikinių riešutų,
150 g miltų (ryžių-avižinių),
150 g miltų (ryžių-avižinių),
2 a.š. kepimo miltelių (arba sodos).
Du nuluptus bananus sutriname šakute.
Medų išlydome vonelėje virš garų.
Kiaušinių trynius išplakame su medumi, sudedame bananus ir elektriniu plakikliu lėtu režimu plakame apie 3 min.
Po
to įmaišome miltus sumaišytus su kepimo milteliais (arba soda
nugesinta citrinos sultimis), supilame aliejų, pakepintus
riešutus, galiausiai įmaišome iki standžių putų išplaktus baltymus.
Masę dedame į formą, likusį bananą sukapojame, suberiame ant viršaus ir lengvai įspaudžiame į tešlą.
Kepame į 170°C įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
Valgome atvėsusį.
Skanaus!
p.s. galima naudoti ir paprastus kvietinius miltus, o, kad būtų be glitimo galima naudoti grikių, grikių-ryžių, grikių-kukurūzų miltus
p.s. galima dar įdėti kakavos, pyragas bus rudas
p.s. galima naudoti ir paprastus kvietinius miltus, o, kad būtų be glitimo galima naudoti grikių, grikių-ryžių, grikių-kukurūzų miltus
p.s. galima dar įdėti kakavos, pyragas bus rudas
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą