2017 m. kovo 27 d., pirmadienis

shepherd'o pyragas

Nors lietuviškai pyragas turėtų vadintis piemenų pyragu, bet man kažkaip tikriau skamba shepherd'o (dar nuo tų laikų, kai viena labai populiari picerija savo meniu pasiūlė "šepardo" pyragą).
Šis pyragas gaminamas iš maltos mėsos (ėrienos) ir bulvių košės. Bet, manau, čia puikiai tiks ir bet kokia kita mėsa. Priedus taip pat galima improvizuoti.
Šiandien pyragui reikės:

500 g. maltos kalakutienos,
1 svogūno,
2 saliero stiebų,
2 morkų,
keleto skiltelių česnako,
šaldytų žirnelių,
2 š. pomidorų pastos,
vorčesterio padažo,
balzamiko,
sultinio,
lauro lapų,
čiobrelių,
grūstų pipirų,
druskos,
aliejaus kepimui,
puskiečio sūrio (nebūtinai),

bulvių košei:
virtų bulvių,
sviesto,
druskos.


Kadangi turime bulvių košės likučių, tai puikiausiai panaudosime pyragui, o kaip ją pagaminti, aiškinti nereikia (atkreipti dėmesį tik, kad košė šiam pyragui neturėtų būti skysta, pieno geriau nepilti).

Pirmiausiai keptuvėje ant aliejaus pakepiname smulkintą svogūną, tada dedame mėsą, kai ji šiek tiek apskrunda dedame salierus ir morkas, beriame sausus prieskonius.
Šiek tiek pasitroškinus išspaudžiame česnaką, dedame pomidorų pastą, šlakstome vorčesterio, balzamiko, galiausiai sultinio.
Viską troškiname apie pusvalandį neuždengus, kad skysčiai truputį nugaruotų.
Pabaigoje supilame šaldytus žirnelius, pamaišome ir išjungiame.

Į pyragui skirtą indą dedame mėsos troškinį, išlyginame, ant viršaus puriai krauname bulvių košę, kad būtų tokia nelygi ir užtai labiau apskrustų (nors dauguma receptų košę suploja ir "sugarbanoja" šakute).
Kepame 190°C orkaitę ir kepame apie 30 minučių kol gražiai apskrunda.
Skanaus!


p.s. galima ant viršaus užtarkuoti puskiečio sūrio / o dar tiktų į mėsos troškinį dėti pasirinktinai grybų, paprikos ar pupelių... / prie šio pyrago garnyrui tiks keptos daržovės - cukinijos, brokoliai, kalafiorai... arba tiesiog rauginti agurkėliai...

p.p.s. o dar galima šio pyrago pagaminti du indus ir vieną užšaldyti, tik jį po to reikės kepti dvigubai ilgiau



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą