2025 m. gruodžio 10 d., trečiadienis

piemenų pyragas su kopūstu, pankoliu ir plėšyta kiaule

Kai turi lėtai keptos plėšytos kiaulės... na, gal čia toks ne visai tikras piemenų pyragas, bet labai panašus ir dar labiau skanus.

Reikės:
bulvių,
lėtai keptos kiaulienos,
poro,
keleto skiltelių česnako,
keleto morkų,
pusės pankolio,
kopūsto,
šaldytų žirnelių,
pomidorų pastos,
malto muskato,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
pankolio sėklų,
pipirų,
druskos,
petražolių.


Bulvės išverdame ir lengvai sutriname.
Lėtai keptą plėšytą kiaulieną kepame pagal šį receptą.
Keptuvėje ant alyvų aliejaus pakepiname pusžiedžiais smulkintą porą, dedame supjaustytas morkas, pankolį, kopūstą, česnaką, kai viskas lengvai suminkštėja dedame prieskonius ir pomidorų pastą, svarbu neperkepti, nes viskas dar keps orkaitėje, pabaigoje įmaišome kiaulieną, kad tik sušiltų.
Kepimo indo dugną patepame aliejumi ir dedame pusę trintų bulvių, išlyginame, toliau dedame dažovių-kiaulienos įdarą, taip pat išlyginame, viršuje beriame žirnelius perskalautus karštu vandeniu, galiausiai sudedame likusias bulves ir išlygiame, šauname į 180'C orkaitę kepti apie pusvalandį.
Skanaus! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą