Užmačiau šitos užtepėlės receptą ir iš karto užsimaniau pabandyti 😊
Ir gavosi geriau, nei tikėjausi.
Ir gavosi geriau, nei tikėjausi.
Reikės:
350 g pievagrybių,
poros saujų džiovintų baravykų,
70 g sviesto,
2 mėlynųjų svogūnų,
3 skiltelių česnako,
1 š. sojos padažo,
2 š. kreminio sūrio,
čiobrelių,
tarkuoto muskato,
tarkuoto muskato,
pipirų,
druskos.
Džiovintus baravykus užmerkiame verdančiame vandenyje, kad išbrinktų.
Keptuvėje ant sviesto (ir šlakelio alyvų aliejaus) pakepiname smulkintus svogūnus, kiek vėliau dedme česnako skilteles, sudedame suraikytus pievagrybius, dedame prieskonius, soją ir galiausiai dar pasmulkintus išmirkytus baravykus, viską pakepiname, kol grybai šiek tiek apskrunda.
Pabaigoje dedame pora šaukštų kreminio sūrio ir viską blenderiu sumalame iki vientisos masės.
Sudedame į indelį iš dedame į šaldytyvą bent porai valandų.
Tepame ant duonos ir skanaujame.
Skanaus !

Komentarų nėra:
Rašyti komentarą