Net nežinau kaip šitą dalyką užvadinti, pavadinau "pagardas", bet tai tiesiog paprastai keptos paprikos, kurias paskui galima naudoti šimtu skirtingų būdų su įvairiausiais patiekalais.
Anksčiau taip keptas paprikas dar pamarinuodavau padažu su įvairiomis žolelėmis, aliejais, darydavau tokį marinatą, bet dabar darau daug paprasčiau, nes papildomus prieskonius ar padažus galima keisti kiekvieną kartą naudoajant vis kitame patiekale.
Žodžiu, dabar tiesiog iškepame paprikas.
Reikės:
10 skirtingų spalvų paprikų,
10 skirtingų spalvų paprikų,
galvos česnako,
alyvų aliejaus,
druskos.
Paprikas nuplauname, perpjauname pusiau ir išskobiame sėklas, guldome į aliejumi pateptą skardą, šalia dedame nuluptas česnako skilteles, viską padruskiname ir dar pašlakstome aliejumi.
Kepame 180'C orkaitėje apie 35-40 min, nebijoti, jeigu odelė pajuoduoja.
Iškepusias paprikas dedame į didelį dubenį ir sandriai uždengiame maistine plėvele, palaikome kol pravės ir nulupame odeles.
Paprikas sudedame sluoksniais į sandarų indą, galima sluoksniuojant ir paprieskoniuoti, pašlakstyti aliejaus, balzamiko ar medaus, bet, kaip minėjau, paskutiniu metu tiesiog suguldau ir užpilu tuo paprikų sulčių-aliejaus padažu iš skardos (visus skonius ir prieskonius suteiksime prieš valgant).
Paprikos šaldytuve drąsiai gali gulėti iki savaitės, bet mes jas greitai suvartojame, nes tinka visur - bruschettoms, pagardams, garnyrams, salotoms, o ir vienos labai gardžios.
Skanaus!


Komentarų nėra:
Rašyti komentarą