2023 m. gruodžio 21 d., ketvirtadienis

lašiša su šiltomis salotomis

Lašiša man atrodo tokia nuobodi žuvis... nu ką su ja galima padaryti... bet šiandien pavakarieniavome taip skaniai, kad net nusipelno aprašymo 😀

Reikės:
400 g lašišos file (2 asmenims),
keleto slyvinių pomidoriukų,
keleto skiltelių česnako,
alyvų aliejaus,
druskos,

salotoms:
romaninės salotos,
1 nedidelio baklažano,
1 paprikos,
keleto šaukštų kuskuso,
šalotonio svogūno,
čili pipiro,
šviežios mėtos,
šviežios kalendros,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
citrinos sulčių,
druskos. 


Pirmiausiai keptuvėje ant aliejaus pakepiname smulkintą papriką ir baklažaną, baigiant šliūkšteliame balzamiko.
Kuskusą užpilame verdančiu vandeniu, kai išbrinksta atvėsiname.
Salotas pasmulkiname, sumaišome su keptomis daržovėmis, smulkintu šalotoniu svogūnu, kuskusu, čili ir žalumynais, pilame aliejaus, balzamiko ir spaudžiame citrinos sulčių.
Lašišą kepame su smulkntu česnaku, perpjautais pomidoriukais, abi puses po keletą minučių.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą