2023 m. gruodžio 12 d., antradienis

apverstas karamelizuotų bananų pyragas

Kai namuose neturi kur dėti bananų... vyras pripirko ir nesuvalgė 😀
 
Reikės:
4 panokusių bananų,
1 kiaušinio,
4 š. rudojo cukraus,
100 g jogurto arba grietinės,
50 ml aliejaus,
170 g speltos miltų,
30 g. (1 š.) sviesto,
1 a. š. vanilinio cukraus,
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.
 
 
Pirmiausiai keptuvėje gaminame karamelę - ištirpiname sviestą ir 3 šaukštus cukraus.
Karamelę supilame į formos dugną (naudojau silikoninę apvalią kepimo formą), ant viršaus sudėliojame perpjautus išilgai bananus, perpjauta puse žemyn, kad pyragiui kepant jie karamelizuotųsi (man tilpo du su puse banano).
 
Tešlą užmaišome labai paprastai - išplakame kiaušinį su druska, vaniliniu cukrumi ir likusiu šaukštu cukraus, į plakinį pilame jogurtą arba grietinę, aliejų, sudedame sugnaibytus likusius bananus ir viską gerai išplakame, galiausiai į tešlą sudedame persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais.
 
Tešlą pilame į formą ant bananų ir kepame 180°C orkaitėje apie 35 min.
Pravėsus formą apverčiame, kad karamelizuoti bananai būtų pyrago viršuje.
Ragausime atvėsusį.
Skananus!
 
 
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą