2023 m. gruodžio 8 d., penktadienis

pasta alle vongole II

Nieko čia labai naujo tomis vongolėmis ir neišmastysi... 
Kas skanu, to reikia tik nesugadinti 😀

Reikės:
800 g moliuskų vongole (lieuviškai širdučių),
spaghetti makaronų,
keleto skiltelių česnako,
čili pipiro,
1 šviežio pomidoro,
pusės taurės balto vyno,
kuokšto petražolių,
alyvų aliejaus,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Moliuskus visada nuplauname ir perrenkame, atsivėrusius, kurie pabeldus neužsidaro, išmetame.
Keptuvėje ant alyvų aliejaus trumpai pakepiname česnako plokšteles, čili griežinėlius, dedame susmulkintą pomidorą ir, kai viskas vos pakepa, sudedame vongoles, pilame baltą vyną, dedame susmulkintas petražoles ir pakepame keletą minučių, kol geldelės atsivers.
Paraleliai išverdame spaghetti ir sudedame į keptuvę pas vongoles, pamaišome ir dedame į lėkštes, beriame grūstų pipirų, petražolių, šlakelį kvepiančio alyvų aliejaus.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą