2024 m. sausio 3 d., trečiadienis

kopūstų kepsniai su guanciale

Originaus receptas - labai vegetariškas patiekalas, patiks mano sekėjams veganams ar vegetarams, tik aš "pagardinau" guanciale, bet ji tikrai nebūtina 😀 
(kas nežino, guanciale - itališka sūdyta kiaulienos pažandė, panašiai kaip šoninė)

Reikės:
kopūsto (maždaug pusės),
 
pagardui:
pusės galvos šesnako,
paprikos miltelių,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos,

padažui:
2 š. medaus,
pusės citrinos sulčių,
 
* pistacijų,
* petražolių,
* guanciale (nebūtinai).
 

Kopūstą suraikome stambiomis 2 cm storio riekėmis ir patiesiame skardoje ant kepimo popieriaus.
Pagardui sumaišome trintus česnakus, priekonius ir aliejų, kruopščiai aptepame kopūstus iš abiejų pusių.
Ant kopūstų viršaus išdėliojame "permatomai" plonas guanciale riekeles, jeigu ją naudosime, kad drėkintų savo syvais ir skoniais.
Šauname kepti 200°C įkaitintoje apie pusvalandį - abi puses po 15 min (kopūstą apvertus guanciale  paliekame viršuje).
Kol kepa, padažui sumaišome medų (jeigu ne skystas, pašildome) ir citrinos sultis.
Išimtus kepsnius dedame į lėkštes ir pagardiname smulkintomis pistacijomis, petražolėmis ir medaus padažu.
Skanaus!
 
 
p. s. jeigu jums šis patiekalas atrodo per daug vegetariškas, pasigaminkite garnyrui prie kokio nors mėsos kepsnio
 

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą