Man labai patinka eršketas ir šiandien sužinojau, ogi pasirodo jis dar turi ir į save labai panašią pusseserę "albinosę" iš Latvijos - sterlę 😀
Pas mus sterlių deja nėra, išnykę...
Bandom gaminti ir žiūrėsim kas iš to išeis 😀
Reikės:
850 g sterlės,
žuvies prieskonių,
šviežių krapų,
laimo,alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos,
* kekės pomidoriukų,
* 5 bulvių.
Išskrostą sterlę
"nuprausiame" (ji gleivėta, kaip ir eršketas), nusausiname, viršuje padarome kelias įpjovas ir iš visų pusių įtriname alyvų aliejumi, žuvies
prieskoniais, druska, į vidų ir įpjovas dedame laimo griežinėlių ir gausiai krapų.
Kepti dedame į didelę skardą ant kepimo popieriaus pašlakstyto aliejumi, šalia suguldome plonais griežinėliais supjaustytas bulves (jas pagal skonį beriame prieskoniais ir šlakstome aliejumi).
Kepame 180°C orkaitėje apie 35-40 min, o 10 minučių iki baigiant kepti šalia paguldome pomidoriukų kekę.
Skanaus! p. s. o išėjo labai labai skaniai 😀
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą