2023 m. lapkričio 24 d., penktadienis

kepta sterlė - eršketo "pusseserė"

Man labai patinka eršketas ir šiandien sužinojau, ogi pasirodo jis dar turi ir į save labai panašią pusseserę "albinosę" iš Latvijos - sterlę 😀
Pas mus sterlių deja nėra, išnykę...
Bandom gaminti ir žiūrėsim kas iš to išeis 😀

Reikės:
850 g sterlės,
žuvies prieskonių,
šviežių krapų,
laimo,
alyvų aliejaus,
pipirų,
druskos,

* kekės pomidoriukų,
* 5 bulvių.

Išskrostą sterlę "nuprausiame" (ji gleivėta, kaip ir eršketas), nusausiname, viršuje padarome kelias įpjovas ir iš visų pusių įtriname alyvų aliejumi, žuvies prieskoniais, druska, į vidų ir įpjovas dedame laimo griežinėlių ir gausiai krapų.
Kepti dedame į didelę skardą ant kepimo popieriaus pašlakstyto aliejumi, šalia suguldome plonais griežinėliais supjaustytas bulves (jas pagal skonį beriame prieskoniais ir šlakstome aliejumi).
Kepame 180°C orkaitėje apie 35-40 min, o 10 minučių iki baigiant kepti šalia paguldome pomidoriukų kekę.
Skanaus! 
 
 
p. s.  o išėjo labai labai skaniai 😀


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą