2023 m. lapkričio 21 d., antradienis

neištižusių kriaušių pyragas su speltos miltais

Turiu daug kriaušių ir nors šiame bloge tikrai yra daug kriaušių pyragų receptų, bet visuomet knieti išbandyti naują.
Prisiminiau vieną savo keptą pyragą, kuriame kriaušių gabaliukai yra gana tvirti, neištirpę tešloje ir nesukepę, ir man tas būdas labai patinka.
Visa tokių kriaušių paslaptis - naudojamos kietos ir tvirtos kriaušės, o prieš dedant į dešlą, jos yra apvoliojamos miltų mišinyje.

Reikės:
6-8 kietų didelių kriaušių,
210 g speltos miltų,
2 kaimiškų kiaušinių,
120 ml aliejaus (naudojau migdolų),
120 ml grietinės arba graikiško jogurto,
2 š. karamelizuoto kondensuoto pieno (nebūtinai),
2 š. rudojo cukraus,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,

cinamoninei plutelei:
1 š. sviesto,
1,5 š. rudojo cukraus,
1 a. š. cinamono.
 
 
Sumaišome visus birius produktus: speltos miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, į juos suberiame kubeliais supjaustytas neluptas kriaušes, kad jos šiek tiek apsivoliotų, išmaišome.
Kitame inde lengvai paplakame kiaušinius, aliejų, grietinę arba jogurtą, karamelizuotą kondensuotą pieną.
Į skystą masę suberiame kriaušių masę, viską išmaišome ir sudedame į silikoninę apvalią kepimo formą.

Viršutiniam sluoksniui sumaišome sviestą, cukrų ir cinamoną - maigome pirštų galiukais, kol gauname riebius trupinius ir suberiame tolygiai ant tešlos paviršiaus.
Formą šauname į 180ºC įkaitintą orkaitę ir kepame 40 minučių.
Karšti pyragai skaniausi su ledais 😀
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą