2023 m. lapkričio 18 d., šeštadienis

keptas šamas su pistacijomis, kaparėliais ir morkų-salierų pagardu

Greitas ir paprastas, bet tikrai neįtikėtini gardus receptėlis!
 
Reikės:
400 g šamo file,
keleto skiltelių česnako,
1 š. kaparėlių,
alyvų aliejaus,
sviesto,
druskos,
saujelės pisatcijų,
 
pagardui:
4-5 morkų,
pusės didelio saliero gumbo,
1 svogūno,
citrinos žievelės,
čiobrelio šakelių,
alyvų aliejaus,
sviesto,
pipirų,
druskos.
 

Pirmiau gaminame pagardą: puode storu dugnu ant aliejaus ir sviesto gerokai pakepiname svogūną, vėliau sudedame kubeliais smulkintas morkas ir salierą, dedame čiobrelio šakelių, citrinos žievelės, druskos, pilame truputį vandens ir viską patroškiname keliolika minučių.
Šamą kepame keptuvėje ant aliejaus ir sviesto, šalia į keptuvę dedame suraikyto česnako, abi šamo puses kepame po 4 min, apverčiant sudedame kaparėlius, kad pakeptų kelias minutes.
Pateikiant į lėkštes dedame pagardą, ant viršaus šamą, dar ant viršaus sudedame paskrudusius kaparėlius, čiobrelio šakelę ir sukapotas pistacijas. Šalia griežinėlis citrinos.
Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą