2023 m. lapkričio 9 d., ketvirtadienis

sveikuoliškas avižinis bananų pyragas

Labai paprastas ir gana sveikuoliškas pyragėlis. 
Tiesą pasakius, šis pyragas keistokas ir man nepasirodė labai geras, bet, kadangi ragautojų buvo daugiau, kai kam labai patiko.
Orginaliame recepte avižas reikia užpilti karštu pienu, aš užpyliau karštu vanedeniu.
 
Reikės:
2 stiklinių avižinių dribsnių,
3-4 pernokusių bananų,
3 kiaušinių,
3 š. kakavos
0,5 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,

* saujos mėgiamų riešutų (dėjau žemės riešutų).
 

Avižinius dribsnius užpilame 2 stiklinėmis verdančio vandens, palaukiame keliolika minučių, kol išbrinks.
Bananus sutriname šakute iki tyrelės, įmaišome į pravėsusią masę, įmušame kiaušinius ir viską išmaišome.
Galiausiai dedame persijotą kakavą, kepimo miltelius, druską, viską išmaišome ir pilame į pailgą duonos formą ištiestą kepimo popieriumi.
Ant viršaus beriame susmulkintus riešutus.
Šauname į 170°C įkaitintą orkaitę kepti 40 min.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą