2022 m. rugsėjo 28 d., trečiadienis

turtingų skonių seafood rise su daug sezoninių daržovių

... valgyčiau kasdiena, kad tik kas gamintų 😁
 
Reikės:
10 midijų,
1 kalmaro,
10 baby aštuonkojų,
12 išlukštentų krevečių,
1 dorados file,
4 espresso puodelių arborio ryžių,
nedidelio gabalėlio ndujos (arba chorizo),
2 svogūnų,
2 saliero stiebų,
keleto skiltelių česnako,
nedidelės paprikos,
nedidelio baklažano,
2 didelių mėsingų pomidorų,
keleto šaukštų pomidorų pastos,
taurės balto vyno, 
citrinos,
čili pipiro,
lauro lapų,
pankolio sėklų,
saldžios paprikos miltelių,
rūkytos paprikos miltelių,
alyvų aliejaus,
kuokšto petražolių,
pipirų,
druskos.
 

Gaminsime nemažame puode storu dgnu, pirmiausiai dedame ir iš lėto pakepame smulkintą svogūną, salierą, česnaką, kiek vėliau dedame papriką, baklažaną, gabalėlį ndujos ir čili pipirą, lauro lapus, pankolio sėklas, paprikos miltelius, viską pačirškiname ant nedidelės ugnies, kiek vėliau dedame susmulkintus pomidorus ir pastą, šliūkšteliame truputį vandens, kad viskas pasitroškintų.
Suberiame ryžius, šliūkšteliame taurę vyno, viską pamaišome ir patroškiname su dangčiu -niolika minučių.
Galiausiai sudedame žiedais supjaustytus kalmarus, išlukštentas iš kiautų krevetes, baby aštuonkojus ir midijas, vėliausiai dedame dorados file pasmukiną į gabalus ir uždengiame dangtį 5 minutėms, kol gėrybės išvirs, bet ne pervirs.
Prieš pateikiant ant viršaus keliauja žalumynai ir citrinos griežinėlis.
Skanaus!
 
 
 
p. s. nenupasakojamo gerumo skonis... 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą