2022 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

jautienos papilvės steikas / flank steak

Paskutiniu metu mano vyras labai patobulėjo steikų kepime, nors labiau tai išmoko pasirinkti teisingą mėsos šmotą 😀
Šį kartą bus labiau improvizacija, nes vėl nauja jaučio dalis - papilvė... bandom
 
Reikės:
400 g brandintos jaučio papilvės (flank steak),
3 skiltelės česnako,
sauja šviežio čiobrelio,
dūminės druskos, 
sviesto ir alyvų aliejaus kepimui,

salotoms:
romaninės salotos,
raudonojo svogūno,
keleto ridikėlių,
poros agurkų,
2 pomidorų,
didelio batato,

užpilui:
grūdėtų garstyčių,
raudonojo vyno acto,
keleto skiltelių česnako,
alyvų aliejaus,
vorčesterio.
 

Pirmiausiai pasigaminame salotas, viską susmulkiname ir dedame į lėkštę, ant viršaus sudedame svieste ir aliejuje pakepintas batatų riekeles.
Užpilui sumaišome nurodytus užpilo ingridientus.
Mėsą kepame keptuvėje svieste ir aliejuje apie 15 minučių pavartant iš visų pusių, ant viršaus dedame česnaką ir čiobrelius, vis palaistome sviesto ir aliejaus padažu.
Iškepus steikui duodame truputį pailsėti, prieš pateikiant supjaustome, beriame dūminės druskos.
Skanaus! 
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą