2022 m. rugsėjo 21 d., trečiadienis

orkaitėje keptų paprikų užkandėlė

Labai geras paprikų panaudojimo būdas, nors šviežių paprikų nevalgau, keptos jos yra labai geras dalykas...
 
Reikės:
4 didelių paprikų,
4 skiltelių česnako,
alyvų aliejaus,
balzamiko,
druskos.
 

Paprikas dedame į skardą šiek tiek pateptą aliejumi ir kepame 180oC orkaitėje apie 35 minutes, kol jos subliūkšta.
Išimtas dedame į dubenį, uždengiame maitine plėvele ir palaikome keliolika minučių, atvėsusias nulupame ir pasmulkiname.
Česnaką sutriname, dedame druskos, aliejaus ir balzamiko (galima dar dėti džiovinto raudonėlio ir balzamiko, bet šį kartą nedėjau), pamaišome ir gauname padažą.
Paprikas sluoksniais dedame į indelį, tarpuose ir viršuje pašlakstome padažo.
Indą uždengiame ir dedame į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.
Skanausime su skrebučiais arba kaip garnyrą, arba dar kaip tik sugalvosite.
Skanaus!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą