2022 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

desertas indelyje

Labai paprastas desertas pagal Jamie Oliver, ypač tinkamas improvizuoti, nes daugumą ingredentų galima pakeisti kitais, kažko pridėti arba atimti...
 
Reikės (4 indeliams):
 
pagrindui:
4 šaukštų lazdyno riešutų,
4 avižinių arba imbierinių sausainių,
keleto trapių sūrių lazdelių arba krekerių,
gabalėlio sviesto,
citrinos žievelės,
žiupsnelio druskos,

kremui:
250 g. maskarponės,
vanilės ekstarkto,
citrinino kremo (nebūtinai),
turimų uogų ar vaisių (dėjau šilauogių ir vynuogių),
šokolado drožlių.


Pirmiausiai keptuvėje paskrudiname lazdyno riešutus be luobelių, keptuvėje (arba prieš tai) juos sugrūdame iki stambių trupinių ir gabalėlių, kai šiek tiek apskrunda ir pasklinda aromatas, dedame gabalėlį sviesto, kai jis išsilydo ir dar apskrudina riešutus sudedame sutrintus sausainius ir sūrias lazdeles, dedame žiupsnį drukos ir įtarkuojame citrinos žievelės - šiuo drėgnu trupinių mišiniu išklojame stiklinių indelių dugnus.
Toliau dedame po šaukštą citrininio kremo (aš vietoje jo dėjau smulkintų mandarinų ir slyvų), uogų, ant viršaus dedame maskarponę sumaišytą su vanilės ekstraktu.
Pabaigoje sutupdome gražiausias uogas, tarkuojame šokolado arba citrinos žievelės (kadangi aš tarkavau citriną, tai dar pašlaksčiau šviežio medaus dėl saldumo).
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą