2021 m. spalio 27 d., trečiadienis

keptas ruduo arba visų daržovių troškinys

Kai nusibosta mandresni patiekalai arba visai neturi fantazijos, labai gerai yra vieno puodo arba vienos skardos vakarienė, kur sudedi krūvą visokių daržovių (ką randi namie iš kaimo), žolelių, prieskonių, mėsos arba be mėsos, o iš orkaitės ištrauki tikrų tikriausią "šedevrą" :)

Reikės:
6 bulvių,
2 morkų,
1 paprikos,
1 svogūno,
2 stiebų saliero,
3 skiltelių česnako,
pusės nedidelio sviestinio moliūgo,
poros saujų šparaginių pupelių,
pusės pankolio šaknies,
pusės vištos krūtinėlės (keptos),
trupučio parūkytos šoninės (nebūtinai),
prieskonių pagal skonį (dėjau druskos, pipirų, muskato),
 
padažui:
naminio pomidorų-paprikų padažo,
grietinės. 


Daržoves supjaustom kubeliais ar šiaudeliais, dedame į talpų molinį kepimo indą sluokniais, pradedant nuo bulvių, tarpuose neužmirštame prieskonių, maždaug viduryje dedame mėsas, jeigu jas naudojame, viršutinį sluoksnį dedame bulvių plokšteles, užpilame sultiniu arba tiesiog vandens, kad viskas gražiai troškintųsi.
Troškiname 200oC orkaitėje su dangčiu apie valandą, ištraukiame iš orkaitės, užpilame ant viršaus naminio pomidorų-paprikų padažo (tiks bet koks panašus padažas) sumaišyto grietine ir dar dedame atgal paskrudinti apie 10 min, kad viršus gražiai apskrustų.
Skanaus!
 

p.s. šalia labai tinka marinuoti pomidorai :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą