2021 m. spalio 20 d., trečiadienis

brownie

Šokoladinių pyragų esu iškepusi nemažai, bet tokį tikrą brownie kepu pirmą kartą (kita vertus, nežinau ar jie labai skiriasi, tik šokolado čia truputį daugiau).
 
Žodžiu, šianden mano šokoladiniui brownie reikės:
300 g juodo gero šokolado,
200 g sviesto,
2 didelių kiaušinių (arba 3 mažų),
120 g rudojo cukraus,
1 puodelio espresso kavos,
220 g miltų,
2 š. kakavos,
150 g riešutų,
100 g pieniško arba balto šokolado,
žiupsnelio druskos.
 

Pirmiausiai ištirpiname juodąjį šokoladą ir sviestą (aš mėgstu ištirpinti šylančioje orkaitėje, arba, kaip priklauso, garuose virš puodo su verdančiu vandeniu), maišome kol viskas tolygiai ištirpsta ir truputį atvėsiname.
Kiaušinius išsukame su žiupsniu druskos ir cukrumi, lengvai paplakame, supilame espresso, išmaišome.
Šokolado masę sumaišome su kiaušinių mase, supilame persijotus miltus su kakava, sudedame pasmulkintus riešutus, viską išmaišome, gaunasi tokia gana riebi tiršta masė, kuri tiesiog "įkrenta" į kepimo formą (naudojau standartinę apvalią torto formą, išklotą kepimo popieriumi).
Tešlą išlyginame ir viršuje įspaudžiam pasmulkintas pieniško šokolado plyteles.
Kepame 175oC orkaitėje apie 25-30 min, svarbiausia neperkepti (aš kepiau 27 min, bet gal reikėjo ir trumpiau).
Valgome karštą su ledais arba šaltą (drąsiai gali stovėti savaitę laiko).
Skanaus!


p.s. galima pabandyti kepti keksiukų formelėse, tik reikėtų trumpinti kepimo laiką iki 15-18 min (o gal ir trumpiau) 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą