2021 m. spalio 22 d., penktadienis

tuno tataki su wakame, figom ir mango-avokado salotomis

Labai mėgstam žalią tuną, bet, tiesą sakant, man gerokai skaniau tunas su vos vos keliasdešimt sekundžių apkeptais krašteliais. Tad šį kartą bus, ne, ne carapccio, ne tartaras, ne sashimi... šį kartą tuno tataki :)
 
Dviems asmenims tobulam užkandžiui reikės:
250 g tuno file,
1 figos,
wakame dumblių,
sezamo sėklų, 
 
salotoms:
salotų lapų,
1/3 mango,
1/2 avokado,
sezamų arba alyvų aliejaus,
sezamo sėklų,
 
padažui1:
sojos padažo,
skiltelės česnako, 
imbiero,

padažui2:
wasabi krienų,
figų padažas,
alyvų aliejaus,
citrinos sulčių.


Pirmiausiai sausoje keptuvėje pakepiname sezamų sėklas, kol lengvai paruduoja.
Salotoms sumaišome salotų lapus, kubeliais supjaustytus gerai išnokusius mango ir avokadą, kepintas sezamų sėklas ir pilame šlakelį aliejaus.
Sojos padažą sumaišome su smulkinta česnako skiltele ir smulkintu imbieru, patiekiame indelyje pamirkymui.
Wakame dublius atitirpiname ir patiekiame indelyje, pabarstome sezamo sėklų.
 
Pasiruošiame lėkštę tuno serviravimui: lėkštę, kurioje pateiksime tuną, pašlakstome figų padažu, aliejumi, citrinos sultimis, "pataškuojame" wasabi.
Tuno gabalėlį apkepame sausoje (arba su keletu lašų aliejaus) keptuvėje ant didelės kaitros iš visų pusių po pusę minutės, kad vos apskrustų kraštai, vidurys turi likti žalias.
Tuną pjaustome iki pusės cm storio griežinėliais, guldome į lėkštę ant paruošto padažo, ant viršaus beriame sezamo sėklų, šalia dedame figos griežinėlių.
Skanaus!
 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą