2021 m. gegužės 2 d., sekmadienis

tuno kotletukai tailandietiškai

Receptėlis pagal Gordon Ramsay. Pavadinimas gal ir nevilioja, bet skonis puikus!
 
Reikės:
1 skardinės konservuoto tuno,
250 g. šamo faršo (arba vien tik tuno),
2 kiaušinių,
nemažo galo imbiero,
svogūnų laiškų,
kuokšto kalendros,
čili,
keleto kaffir laimo lapų,
žuvies padažo,
pipirų,
druskos, 

padažui:
žiupsnelio cukraus,
2 š. žuvies padažo,
1 š. ryžių acto,
laimo sulčių,
kuokšto kalendros,
 
noodles'ams:
morkos,
cukinijos,
česnako,
keleto pievagrybių,
noodles makaronų,
agurko,
svogūnų laiškų,
hoisin padažo.
 

Tuno skystį nusunkiame, dedame šamo faršą, įtarkuojame imbierą, dedame smulkintų svogūno laiškų, kalendros, smulkiai pjaustyto čili be sėklų, susmulkintų kaffir laimo lapų, šliūkšteliame žuvies padažo, druskos ir pipirų, įmušame du paplaktus kiaušinius ir formuojame kotletukus.
Kotletukus dedame į gerai įkaitintą keptuvę ir kepame aliejuje, iškeps labai greitai vos per keltą minučių.

Noodles užpilame verdančiu vandeniu, tuo metu keptuvėje pakepiname morkos griežinėlius, po minutėlės dedame smulkintus pievagrybius, smukintą česnaką ir cukinijos šiaudelius, sudedame išbrinkusius makaronus, išmaišome ir nuimame nuo viryklės, suberiame agurką supjaustytą šiaudeliais, smulkintus svogūnų laiškus ir viską pašlakstome hoisin padažu, permaišome.

Padažui sumaišome cukrų, žuvies padažą, vyno actą, laimo sultis ir smulkintą kalendrą, viską gerai pamaišome, kad skoniai susimaišytų.
Ant noodles krauname kotletukus, užpilame padažu.
Skanaus!
   
 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą