2021 m. gegužės 20 d., ketvirtadienis

mūsų mėgstamiausia pasta su pomidorais ir ančiuviais

Pastas gaminam taip dažnai, kad jau, atrodo, neverta net rašyti receptų, visi jau čia surašyti... 
Nu bet pasirodo, kad ne, kaip tik jų nedaug čia yra, palyginti kiek gaminame :)
O pati mūsų mėgstamiausia, kartu paprasčiausia pasta yra vos iš kelių ingredientų.

Reikės:
spaghetti makaronų,
nedidelės skardinės konservuotų pomidorų,
keleto pomidoriukų,
keleto ančiuvių,
česnako (nepamažinti),
čili pipiro,
pekorino,
alyvų aliejaus,
kuokšto baziliko,
grūstų pipirų,
druskos.
 

Alyvų aliejuje pirmiausiai pakepiname česnakų griežinėlius, po minutės dedame smulkintą čili, dar po minutės ančiuvius, pamaišome, sudedame konservuotus pomidorus ir patroškiname apie 10 minučių, pabaigoje dedame pusiau perpjautus kelis pomidoriukus, pamaišome.
Makaronus verdame pasūdytame vandenyje kaip nurodyta ant pakuotės, suverčiame į keptuvę, dedame truputį baziliko, truputį tarkuoto sūrio, permaišome ir dedame į lėkštes.
Lėkštėse ant viršaus gausiai beriame pekorino, baziliko lapelių ir grūstų pipirų.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą